+385 91 727 6122   |   info@min-aquila.hr

Umag

Smješten samo deset kilometara od granice sa Slovenijom, Umag je najbliže, i za mnoge inozemne turiste, najdraže ljetno odredište. Tako je to još iz doba Rimskog carstva kada su tadašnji plemići otkrili sve blagodati ovog istarskog turističkog dragulja, te razvijajući ga kao svoju ljetnu rezidenciju utkali mu veliki dio današnje prepoznatljivosti.

Slavna prošlost grada, koja se jasno oslikava u starogradskim zidinama, kulama, renesansnim građevinama, ali i starim venecijanskim kućama, spojila se s bogatom i modernom sadašnjosti vidljivoj u atraktivnoj turističkoj ponudi, brojnim i kvalitetnim smještajnim kapacitetima te luksuznim vilama. Baš su mnogobrojni hoteli, kampovi, apartmani, kuće i vile, u kombinaciji s prekrasnim morem, uređenim plažama i odličnom povezanošću s Europom i ostatkom Istre (putem Istarskog ipsilona) najjači Umagov adut u jakoj konkurenciji prelijepih ljetnih destinacija u Istri, a često zbog njega Umag predstavlja prvi odabir svima koji traže nekretninu za ljetovanje.

Iako je dolazak u Umag u bilo koje doba godine uvijek preporučljiv zbog brojnih sportskih i kulturnih manifestacija, posebno Vam savjetujemo da doživite ovaj grad u vrijeme svjetski poznatog i priznatog ATP turnira, koji na nešto više od tjedan dana ovako mali gradić pretvara u pravo svjetsko tenisko središte.

Osim tenisača i ljubitelja tenisa, Umag i okolicu obožavaju i biciklisti, golf igrači i rekreativci, rukometaši, kao i svi ostali kojima je sport način života. Za one željne samo dobre zabave, Umag osim brojnim koncertima obiluje kafićima i noćnim klubovima u kojima će ponešto za sebe pronaći i ljubitelji najrazličitijih glazbenih žanrova.

Umag je gradić u kojeg zaista vrijedi doći. Možda je svojom površinom mali, ali u njemu ima mjesta – za svakoga.