+385 91 727 6122   |   info@min-aquila.hr

Novigrad

Novigrad je smješten na malom poluotoku na zapadnoj obali Istre, ovaj pitoreskni gradić upadljivo odiše duhom nekog prošlog vremena, koji se u savršenoj harmoniji sjedinjuje s najsuvremenijom turističkom ponudom, kojoj povoljan geografski položaj ovog gradića, kao i blizina Poreča i Umaga, svakako idu na ruku.

U svojoj srednjovjekovnim zidinama opasanoj gradskoj jezgri Novigrad krije obilje spomeničke baštine, od kojih se naročito izdvajaju župna crkva sv. Pelagija i sv. Maksima, Belveder (jedina lođa u Istri smještena tik uz more), lapidarijum s dojmljivom zbirkom kamenih spomenika iz antike, ranog i kasnog srednjeg vijeka, te patricijska palača obitelji Rigo (krasan primjer srednjoeuropskog baroka s ukrasima kakvi se ne sreću kod drugih istarskih palača iz tog doba).

Novigrad je jedan od onih toplih primorskih gradića čije uske zavojite uličice, radnjice i dražesna stara marina čine savršenu kulisu za fotografije s putovanja, gdje se svaki detalj pretvara u jedinstvenu razglednicu.

Usprkos tome što mjesto prvenstveno plijeni i privlači svojom poviješću i prirodnim ljepotama, ne treba zaboraviti spomenuti ni onu drugu stranu – s modernim vilama i hotelskim kompleksima, kao i izuzetno modernu novu marinu.

Za ljubitelje autohtone kuhinje tu je i bogata gastronomska ponuda, koja u ljetnim mjesecima kulminira nizom manifestacija objedinjenih pod nazivom “Gnam Gnam Fest”. Osim toga, Novigrad gostima pruža i mogućnost ispijanja kave i osvježavajućih napitaka tik pored jednog od najčišćih mora ovog dijela Mediterana, kao i čitava paleta čarobnih manifestacija koje će dakako upotpuniti vašu morsku bajku.

Poželite li investirati u ljetnu rezidenciju u obliku tradicionalne istarske kuće ili neke druge vrste nekretnine, ili samo želite provesti svoj ljetni odmor na atraktivnom i mirnom mjestu, Novigrad s okolicom pravi je izbor za vas.