+385 91 727 6122   |   info@min-aquila.hr

Poreč

Ovaj gotovo dvije tisuće godina stari gradić jedan je od glavnih centara hrvatskog turizma, a naročito je poznat po kompleksu Eufrazijeve bazilike, koja datira iz 5. i 6. stoljeća, te je1997. uvrštena i na UNESCO-v popis spomenika svjetske baštine. Unutrašnjost bazilike krase jedinstveni mozaici, koji su Poreču pribavili nadimak grada mozaika.

Osim toga, njegove dvije glavne ulice, Decumanus i Cardo Maximus, koje datiraju iz slavnog vremena Rima, sačuvane su gotovo u izvornom obliku, a cijela je gradska jezgra spomenik kulture. Kako je dodatno obogaćena brojnim galerijama i zlatarnama, šetnja starim porečkim ulicama pravi je praznik za oči.

Ako pak više volite uživati u pogledu na more, Poreč na svojoj rivi nudi niz ugostiteljskih objekata, dok je većina plaža smještena uz hotelske komplekse.

Poreč i okolica također su odličan izbor ako ste u potrazi za nekretninom na Jadranu i budućim ljetnim domom, budući da se ovdje može naći niz kuća, stanova i vila, kao i atraktivnih zemljišta, tako da vama preostaje samo odabrati najpogodnije te uživati u moru i ljepotama Istre i Poreča.

Što se prirodnih ljepota Poreča tiče, on ima da ponudi mnogo više od lijepo uređenih plaža i pogleda na more. Naime, Poreč je okružen nizom otočića, od kojih je najveći (a po mišljenju mnogih i najljepši) otok Sv. Nikola koji zatvara porečku luku, a na njemu se nalazi i jedan od najstarijih spomenika – svjetionika na Jadranu.

Za one sklonije aktivnom odmoru nude se i brojne sportske aktivnosti, aktivnosti na vodi, a ne bi trebalo zanemariti ni bogatu ponudu barova i diskoteka.